A kókuszolaj előnyei a pajzsmirigyre 1.

2014.02.04 09:06

A kókuszolaj nagyon tápláló és rostokban gazdag élelmiszer, amiben még számtalan vitamint és ásványi anyagot is találunk. A kókuszolaj még a pajzsmirigy alulműködésre is előnyösen hathat. A kókuszolaj szerkezetéből fakadóan számos előnyt rejt magában: közepes szénláncú zsírsavjaira a szervezet másképpen reagál, ezeket nem zsírpárnaként tárolja, hanem energiaként hasznosítja. A kókuszolajról azt is megállapították, hogy antimikrobiális tulajdonságokkal bír, így hatékonyan képes küzdeni a baktériumokkal szemben. A hypotireózist is jól kezeli…

1. A kókuszolaj fokozza az anyagcserét
A pajzsmirigy alulműködés során az anyagcsere lelassul, ami annak az oka, hogy a pajzsmirigy nem termel elegendő mennyiségá hormont. A kókuszolaj azonban képes fokozni az anyagcserét, ez pedig nagy előny a hipotireózisban szenvedők számára, mivel így több energiájuk lesz és később fáradnak el.

2. A kókuszolaj ösztönzi a fogyást
A fokozott anyagcsere fogyáshoz vezet, ami szintén nagyon fontos a pajzsmirigy alulműködésben szenvedők számára. A hipotireózisos betegeknek meg kell küzdeniük a hirtelen súlygyarapodással, ami a lelassult anyagcsere következménye, az extra súly pedig olyan szövődményekhez vezethet, mint például a cukorbetegség. A kókuszolaj segíthet megelőzni ezeket a mellékhatásokat, így érdemes rendszeresen használni.