A lúgosító étrend jó hatással van a pajzsmirigyre?

2014.04.22 14:50

A test alapjába véve lúgos vagy savas: ezt olyan tényezők határozzák meg, mint a táplálkozás, az ásványi anyag-bevitel, a stressz és a környezeti hatások. A szervezet sejtjei azonban jobban működnek egy lúgos pH-jú környezetben. Néhányan már hallottak arról, hogy a lúgosító étrend igen hatékony a rák megelőzésében, de arról még lehet, hogy nem tudnak, hogy ez a pajzsmirigy problémákon is igen hatékonyan segít. A lúgos pH-érték létrehozása az első lépés a pajzsmirigy betegségek leküzdésében.

A pajzsmirigy is jobban fog működni egy lúgos pH-jú környezetben. Íme néhány ok, ami miatt a lúgos pH-jú környezet segíthet a pajzsmirigy betegségek megelőzésében:

-a szervezet könnyebben távolítja el a toxinokat a szervezetből
-a növekedési hormon természetesen kezd el működni
-javul az immunrendszer működése
-létrejön egy ellenséges környezet a fertőzések számára
-a vitaminok és ásványi anyagok kihasználása is javul
-a zsírégetés fokozódik
-a szervezet hatékonyabban képes a hormonok termelésére
-a sejtek hatékonyabban tudják felhasználni a pajzsmirigy hormonokat.

De hogyan lehet lúgosítani a szervezetünket?
Az első lépés az, hogy együnk lúgképző élelmiszerekből sokat. Ezek olyan élelmiszerek, amiknek magas a kálium-, magnézium-, kalcium- vagy cinktartalma.Ezek olyan növényi alapú élelmiszerek, mint például a gyümölcsök, a zöldségek, a lencse, az édesburgonya, a gyógyteák stb., amik segítenek a szervezet lúgosításában.
Második lépésként fontos a savas élelmiszerek fogyasztásának redukálása: túlzott húsfogyasztás, tojás, bab, tejtermékek és gabonafélék.