5 nagyszerű étel a pajzsmirigy problémák kezelésére 1.

2014.08.09 15:15

Érezted már úgy, hogy annak ellenére növekszik folyamatosan a testsúlyod, hogy semmit nem követtél el? Lehet, hogy fáradtnak ére magad egy kiadós étkezés után, annak ellenére, hogy nem történt semmiféle megerőltető tevékenység, amiben részt vettél volna. Ezek gyakran a hipotireózis tünetei… Ha ebben a betegségben szenvedünk, akkor van néhány olyan étrendi változtatás, amivel csodákat tehetünk, tehát nem biztos, hogy azonnal a gyógyszerekhez kellene fordulnunk.

1. Szelénben gazdag élelmiszerek
A tirozin, a jód nagyon fontos a pajzsmirigy egészséges működése szempontjából, ugyanakkor a szelén is nagyon fontos a szervezetnek. Ez egy olyan nyomelem, amely segít az immunrendszer és a pajzsmirigy megfelelő működésének biztosításában. A magokban és a halakban van jó sok szelén, illetve a paradicsom is kiváló forrása ennek a nyomelemnek.

2. Használjunk kókuszolajat
A főzéshez érdemes lecserélni hagyományos olajunkat kókuszolajra, mert ez sokat segíthet abban, hogy a pajzsmirigyünk megfelelően működhessen. A kókuszolaj valóban serkenti a pajzsmirigyet, gogy az több tiroxint termeljen.

3. Rostok
A rostok is nagyon fontosak a pajzsmirigy egészsége szempontjából, mivel ezek javítják az anyagcserét. A rostok ételek, a gyümölcsök és a zöldségek segítenek abban is, hogy hamarabb telítődjünk, ezért kevesebbet fogunk enni, ami szintén előny egyx alulműködő pajzsmirigy esetében.