Az egészséges pajzsmirigy diéta

2014.04.08 16:41

A pajzsmirigybetegségeket az orvostudomány egyelőre szintetikus készítményekkel kezeli, azonban mi is sokat tehetünk az étrendünkkel a pajzsmirigyünk egészségének visszaállításáért. Vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amiket el kell távolítani a diétából és vannak olyanok is, amiknek a fogyasztását meg kell duplázni. A pajzsmirigyes diéta nem a fogyást szolgálja, viszont nagyon sokban hasonlít az egészséges táplálkozás alapjaihoz.
Nem mindenki ért egyet azzal, hogy az étrend és a pajzsmirigy egészséges összefüggésben van, azonban egy hét alatt megláthatjuk, hogy bizony nekik nincs igazuk. Érdemes tehát egy hétig egy úgynevezett pajzsmirigybarát diétát követni, amivel figyelemmel kísérhetjük a változásokat és meg fogjuk látni, hogy jobban érezzük majd magunkat.

Élelmiszer intolerancia
Ma egyre több gluténmentes és tejmentes termékkel találkozunk, mivel egyre több ember szenved valamilyen élelmiszer intoleranciában. Ahhoz, hogy megtaláljuk, hogy melyik élelmiszer váltja ki nálunk az allergiát, fontos, hogy elvégezzünk egy élelmiszer-intolerancia tesztet, mert lehet, hogy a pajzsmirigy problémáinkat épp egy olyan élelmiszer váltja ki, amire nem regál megfelelően a szervezetünk. Tehát ahhoz, hogy a pajzsmirigy egészségét visszaállítsuk az első lépés, hogy kiszűrjük azokat az élelmiszereket, amikre meglehetősen intoleránsan reagál a szervezetünk.

A következő lépést kicsit később ismertetjük...