A jódhiány és a mellrák kapcsolata

2013.12.03 10:56

A megfigyeléses vizsgálatok arra utalnak, hogy egy igen erős kapcsolat van a pajzsmirigy diszfunkció és a mellrák között. Jelenleg minden hetedik nő megtapasztalja életében a mellrákot, azonban harminc évvel ezelőtt - amikor a jódfogyasztás jóval magasabb volt - 20 nő közül csak egynél alakult ki ez a halálos betegség.

Érdekes azt is megjegyezni, hogy a nők Japánban (ahol egyébként igen nagy arányban fogyasztanak jódot) sokkal kisebb eséllyel szenvednek mellrákban és kisebb százalékban fordulnak elő náluk a pajzsmirigy problémák is. Azonban amikor ezek a nők átköltöznek a nyugati világba és asszimilálódnak, tehát felveszik az étrendi szokásokat, akkor a pajzsmirigy betegségek és a mellrák kockázata náluk is megemelkedik. Éppen ezért úgy tűnik, hogy a jód pótlása elengedhetetlenül fontos lenne minden nő számára.

A jód fokozza a sebgyógyulást, elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat, valamint szerepet játszik a rák megelőzésében is
Terry Lemond professzor megállapította, hogy ma már egyre inkább oda kellene figyelnünk a természetes élelmiszerek fogyasztására, mert az egészségi állapotunk is jelzi, hogy nem jók azok az ételek, amiket általában fogyasztunk. Terry küldetése, hogy bevezessen olyan forradalmian új természetes termékeket, amik javítják az általános egészségi állapotot. Ő az, aki felhívja a figyelmet az amerikai népesség körében a jódfogyasztás fontsságára és rávilágít arra is, hogy a jód, a mellrák és a pajzsmirigy diszfunkció milyen szorosan is kapcsolódnak egymáshoz.