A természetes pajzsmirigy diétáról

2015.01.08 13:28

A pajzsmirigy komoly problémákat tud okozni a szervezetünkbe, éppen ezért fontos odafigyelni annak helyes működésére. Ha például alulműködik, ha nem eléggé aktív, akkor fáradtnak, levertnek érezzük magunkat, bőrünk és hajunk unalmassá és élettelenné válik, ezzel együtt pedig előfordulhat jelentős hajhullás és súlygyarapodás is. Kevésbé leszünk képesek tolerálni a hideget, illetve képtelenek leszünk a fogyásra is, amitől még inkább frusztráltakká válhatunk. Azonban van egy jó hírünk: a pajzsmirigy természetes és hatékony kezelése után már a testsúlyunkat is vissza fogjuk tudni állítani a normális kerékvágásba. Persze ehhez első körben az kell, hogy átvegyük az irányítást a pajzsmirigyünk felett.

Túl kell lépni a zavaró és az ellentmondó információkon: Ha egyszer megtanuljuk, hogy valóban milyen élelmiszerek szükségesek a pajzsmirigy egészségének működéséhez, akkor a tutisikert ígérő diétákra már nem is lesz szükségünk.

Legyünk jó érzéssel: Még ha diagnosztizálták is nálunk a pajzsmirigy problémát, akkor is érdemes, hogy ne azzal legyünk elfoglalva, hogy egész nap a pajzsmirigyünkkel foglalkozunk. Inkább tegyünk olyan dolgokat a nap folyamán, amelyektől garantáltan jól érezzük magunkat.

Fedezzük fel, hogy milyen diétával tudjuk a legjobban gyógyítani a pajsmirigyünket: Nézzünk utána, hogy milyen élelmiszerek táplálják és, hogy melyek károsítják a pajzsmirigyet. Ha ezek alapján táplálkozunk, akkor visszanyerhetjük a jókedvünket és az ideális testsúlyunkat is.