Fogyás a pajzsmirigy diétával 1.

2015.01.08 13:29

Ha van egy szerv a szervezetben, amit figyelembe kell venni, ha diétázni kezdünk vagy súlycsökkentést indítunk be, akkor az a pajzsmirigy. A pajzsmirigy viszonylag ugyan egy kis mirigy, viszont nagyon fontos, mert éppen olyan hormonokat temrel, amelyek befolyásolják az anyagcserét. A pajzsmirigy tehát nagyon nagy hatással van a testsúlyunkra, éppen ezért óvatosnak kell lennünk a táplálkozásunkkal, ha fogyni szeretnénk, mivel ilyenkor elsősorban a pajzsmirigyünknek kell kedveznünk. A pajzsmirigy diétával tehát hatékony fogyást érhetünk el.
Manapság egyre több ember szenved pajzsmirigy problémáktól, és ezek a számok folyamatosan és egyre gyorsabban növekszenek. Pedig a pajzsmirigy talán az egyetlen szerv a testünkben, ami a nap 24 órájában dolgozik azért, hogy elégesse az energiánkat, hogy biztosítsa, hogy el tudjuk látni a napi feladatainkat, éppen ezért nagyon fontos lenne vigyázni rá és olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek megőrzik az egészségét.

1. Jód. Már említettük, a jód a legfontosabb anyag, amely a pajzsmirigyet segíti abban, hogy az létre tudja hozni a hormonokat, amelyek befolyásolják a szervezet anyagcseréjét. A jódban gazdag élelmiszerek fogyasztása megakadályozza, hogy pajsmirigy alulműködésben kelljen szenvednünk, ami testsúlynövekedést, súlygyarapodást is előidézne. Tehát érdemes sok tejterméket, tojást, teljes kiőrlésű gabonát, hínárokat, tengeri herkentyűket és joghurtot fogyasztani, mert ezekben nagyon sok jód van.

2. A szelén. A kutatások azt mutatják, hogy az alacsony szelén szint befolyásolja a normális pajzsmirigy működését, amely végül hypothyreosishoz vezethet. Fenntartani a szelén szintet tehát hasonlóan fontos, amit meg lehet tenni többek között kagylókkal, tojással, hagymával, brazil dióval, fokhagymával, gombával és napraforgómaggal.

3. cink, vas, B-vitamin és tirozin. Ezek a tápanyagok is kedvezően befolyásolják a pajzsmirigy működését. Meg fogjuk őket találni őket a zöld leveles zöldségekben, a sovány vörös húsokban, a szárított gyümölcsökben, a csirkében és az osztrigában.