Hogyan szedjek fel néhány kilót pajzsmirigy túlműködés esetében?

2013.07.29 19:44

Ha pajzsmirigyünk túlműködik, akkor az anyagcsere felgyorsul. Ez gyakran okoz súlyvesztést és az ideális testsúlyt képtelen lesz az ilyen ember visszaszerezni. Azonban számos módja van annak, hogy a pajzsmirigy gyógyszerek mellett biztonságosan hízzunk és a pajzsmirigy működését az étrenddel némiképp stabilizáljuk.

Ez az, amire figyelni kell:
1. Válasszunk olyan élelmiszereket, amik táplálóak és magas a kalóriatartalmuk. Együnk sok avokádót, diót, valamint teljes kiőrlésű kenyereket. Mindenképpen kerülendőek a gyorskaják, mert azok csak üres kalóriákat tartalmaznak és hosszú távon egészségügyi problémákat jelentenek.
2. Együnk gyakrabban és mindig kicsivel több kalóriát fogyasszunk el, mint amit megszoktunk. A több kalóriával hízhatunk a testsúlytól, aktivitási szinttől függetlenül. Lassan növeljük csak a kalóriabevitelt.
3. Ne hagyjunk ki étkezéseket, mert a szervezet túl gyorsan használja fel a zsírt.
4. Tartsuk be az étkezési rendünket. Háromszor együnk többet és kétszer kevesebbet.
5. Használjunk olyan gyógynövényeket, amik serkentik az étvágyat. A kurkuma, rozmaring, kakukkfű, gyermekláncfű, kamilla ilyenek.
6. Mozogjunk sokat, mivel a sport növeli az étvágyat. Persze fontos, hogy ne vigyük túlzásba, mert így mínusz kalóriát jelent a sport.