Melyik a legjobb pajzsmirigyes diéta? 1.

2014.10.22 10:10

Ma már nagyon sok ember teszi fel a kérdést, hogy melyik a legjobb pajzsmirigyes diéta, amivel eredményesen, mégis egészségesen lehet fogyni. Van egyáltalán legjobb pajzsmirigy diéta? Nyilván ez attól függ, hogy mi az, amit véghez tudunk vinni és mi az, amit nem. Szóval vessünk egy pillantást néhány módszerre, hogy mi módon lehet befolyásolni az étrenddel a pajzsmirigy egészségét, illetve, hogy milyen módszerrel lehet enyhíteni a pajzsmirigyes problémák tünetein. Bárcsak lenne egy mágikus válasz vagy kiegészítő, esetleg étrendi változás, ami csodával határos módon lenne képes testsúlycsökkenést okozni, de sajnos nincs ilyen, így magunknak kell kiválasztani, hogy melyik az a módszer, ami a legjobban működik. Azt találtuk, hogy a fogyás általában egy többlépcsős folyamat, ami magába foglalja a következő kulcsfontosságú lépéseket.

Optimalizáljuk a vércukrot és a leptint
Nem elegendő, hogy a pajzsmirigy szintet beállítjuk a normálisba vagy a referenciatartományba, nagyon fontos az is, hogy a leptin- és a vércukorszint is megfelelő legyen. Ha ezeket a szintek kiegyensúlyozatlanok, akkor nagyon fontos, hogy diétával, étrendkiegészítőkkel vagy gyógyszerekkel vissza állítsuk őket a normális mederbe.

Hozzuk egyensúlyba a többi hormont is
Ha a nemi hormonok (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron) és a mellékvese hormonok (kortizol, DHEA) egyensúlya megbomlik, akkor is nehezebb lesz a fogyás. A menopauza alatt, valamint egy ösztrogéndominancia során eltolódás jelentkezhet a testsúlyban és felhalmozódhat a hasi zsír, amitől aztán nehezbb megszabadulni. A tesztoszteron hiánya például megnehezíti az izomépítést. A mellékvese hormonok egyensúlytalansága pedig fáradtságot okozhat, illetve kevésbé érzékennyé válunk a pajzsmirigyes kezelésre, valamint kevésbé leszünk képesek fogyni.